10 fakta om det italienske kjøkken

Det italienske kjøkken er mangfoldig, smakfullt, enkelt og uformelt. Gode råvarer ofte bare tilsatt tomat, sitron og olivenolje gjør italiensk mat lett å like og lett å lage.

 1. Fargerikt og enkelt.
  Tomat og mozzarella salat er et godt eksempel. Gode smakfulle tomater med biter av bøffelmozzarella litt god olivenolje, tilsatt noen blader med basilikum.
 2. Lett å like – lett å lage
  Spagetti med kjøttdeig og tomatsaus hele Norges nasjonalrett. I hvert fall om vi skal måle i forhold til antall ganger vi spiser retten i løpet av året.
 3. Fokus på ferske råvarer
  Italienske byer har bakerier, kjøttbutikker, ostebutikker med dyktige fagfolk bak diskene. Ukentlig marked der lokale produsenter tilbyr sine varer alt satt i system og benyttes flittig av lokalbefolkningen.
 4. Pizza, pasta og pane (brød)
  Pizza, pasta og brød fra Italia er blitt verdenskjente merkevarer. Italienerne er stolte av sitt kjøkken og legger sin sjel i å holde på sitt særpreg.
 5. Nydelig og jomfruelig olivenolje
  God ekstra virgin olivenolje fra Italia er hyppig brukt smaksetter. Olivenoljer fra Toscana eller Liguria konkurrerer om å være de beste olivenoljene. Olivenoljene er fruktige og runde i smaken og ikke så pepperpregede som de greske og spanske olivenoljene.
- olivenolje fra Liguria – verden beste!
 6. Sitroner og tomater
  Har du smakt sitroner fra Amalfikysten og spist solmodne tomater i Italia? Sammenlignet med norske vintertomater og tørre sitroner i norske butikker blir forskjellen ekstrem.
 7. Vin og ost
  Italia er et av de største vinlandene i verden. Kjenner du de tre B-ene så er du en vinkjenner på 3 sekunder. Si Barolo, Barbaresco eller Brunelli til en italiener og du har en venn for livet. Tar du med et stykke ost som parmesan, mozzarella og gorgonzola blir du invitert på middag!
 8. Nydelige desserter
  Tiramisu og Panna Cotta er to velkjente italienske desserter. Enkle og genuine i sin form. Kokkens kreativitet løfter disse dessertene opp til store kulinariske nytelser.
 9. Kvalitet på kaffeopplevelsene
  Espresso og Cappuccino smaker som regel utmerket i Italia. Alt tilberedes ofte manuelt og i gode espressomaskiner. Nytes ofte stående ved bardisken og til 1/3 av prisen i Norge.
 10. Nyansert, uformelt og trivelig
  Utmerket mat og drikke får man selvfølgelig i andre land utenfor Italia. Den uformelle stilen og stemningen i Italia er en viktig del av matopplevelsen. Italienske storfamilier med støy, latter og matglede er annerledes og gledelig for oss nordboere å observere. En mangfold av nyanser og smaker preger det italienske kjøkken. De ulike regionene holder på sine stedegne og særpregede retter og dreier som om mye mer enn pizza og pasta.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *