Arma di Taggia

Standen i Arma med Bussana og katedralen Sacre Cuore i bakgrunnen.

Arma di Taggia er en liten moderne og gjestfri turistby på den italienske riviera. Arma, som byen ofte kalles en flott sandstrand som forøvrig en av de beste i EU.

Arma er del av kommunen Taggia som kan deles opp i tre, Taggia den gamle byen lengst opp i dalen og Arma badebyen ved sjøen. imellom ligger industriområdet. Det spesielle med feriebyen Arma som mangedobler sitt foketall i sommermånedene; er at den er veldig italiensk dominert. Mange fra Torino- og Milano-området har sommerhus i byen. Strandpromenaden er  folksom

Taggia er rolig og fredelig ganske annerlededes enn Arma.

med lyder fra bilene, menneskene og musikken. Kommunen arrangerer fyrverkeri, konserter og utstillinger på sommeren. Arma di Taggia er dominert lokalbefolkningen og ferierende italienere, dette er absolutt ikke som å feriere på Gran Canaria!

Jernbanen som frem til noen år siden, dundret gjennom byen og forstyrret nattesøvnen, er nå lagt utenom bykjernen. Dette har ført til hektisk byggeaktivitet og flere leilighetskomplekser har dukket opp. Store supermarkeder som Carrefour og LeClerk  er etablert utenfor bykjernen, kolossene skal også serve nabobyen Sanremo.  Kort sagt en voldsom vekst. Og det ser ut som om at byen tåler den økte aktiviteten. Sjarmen og sjelen er stadig inntakt. Det blir spennede å se på sikt om byens bakere, frukthandlere og slaktere kan stå i mot supermakedene et par kilometer unna.

Sykkelveien Sanremo - San Lorenzo al Mare ( klkk på bildet for mer info.)

Det gamle jernbanesporet er forøvrig gjort om til en flott sykkelvei som strekker seg fra Sanremo til Imperia. Sykkeveien er godt merket og snegler seg langs liguriske kystbyer. Sykler leies ut på flere steder og er et herlig avbrekk til latmannslivet på stranden.

Utsikt fra Castellaro mot togstasjonen i Taggia, kjøpesentrene og Arma nede mot havet.

Vandrer man et par kilometer opp langs elven Argentina kommer man opp til Taggia. En helt annerledes og rolig gammel småby.

Tar meg seg lenger opp langs elven vil man passere en fantastisk restaurant rett sør for Badalucco. Ristorante di Ca’Mea er verdt et besøk.

Jettegrytene opp i fjellet er deilig og avkjølende et flott avbrekk fra strandlivet.

Lenger opp i dalen finnes det jettegryter som er egnet for en dukkert i ferskvann. «Den grønne sjøen» er et bra valg. Helt øverst i dalen finner vi Triora, heksenes by. Det ekte og uoppdagede av regionen Liguria ligger i «dalstroka innafor». Ta gjerne turen og besøk mange av de små landsbyene som plutselig dukker opp på en fjelltopp.  Og sett av tid, ikke forhast deg slik brødrene Solberg gjør når de deltar i Rally San Remo som går på de smale veiene opp i fjellet.


Vis større kart

RELATERTE LINKER:

Wikipedia med informasjon om kummunen Taggia

Webkamera – Slik er det i Arma akkurart nå!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *