Biscotti, smakfulle italienske småkaker

Biscotti er italienske småkaker som du steker i 2 vendinger, derav navnet biscotti. Her er en selvkomponert lavkarbovariant; det vil si uten mel og sukker. Gjør som italienerne dypp biscottien i kaffen for ekstra smak.

DETTE TRENGER DU:

  • 4,0 dl mandler (300 gram)
  • 1 dl sukrin (90 gram)
  • 1 1/2 dl bake pro (50 gram)
  • skallet av en halv sitron, det gule finhakket
    (helst økologisk sitron, ellers må du skrubbe sitronen et par ganger med zalo og skylle godt for du skreller av skallet.)
  • 1/2 dl pistasjenøtter (25 gram) grovhakket
  • 1/2 dl valnøtter (30 gram)
  • 2 ts bakepulver
  • 3 egg rett fra kjøleskapet

SLIK GJØR DU:

  • Sett stekovnen på 175 grader
  • Mal 3,5 dl av mandlene til mel, grovhakk resten
  • Bland alle de tørre ingrediensene
  • Rør inn eggene til en fast deig, del i tre
  • Kle et bakbrett med bakepapir
  • Form emnene til 3 pølser og legg på bakkebrettet
    (Klapp emene litt flate, husk avstand mellom pølsenen)
    (Om deigen er klissete hjelper det med å fukte hendene med kaldt vann det gjør alt lettere å forme.)
  • Stek i 15 minutter midt i ovnen
  • Del emene på skrå i passende kaker
  • Slå ned varmen til 100 grader
  • Stek videre i ca 30 minutter

Oppbevar i boks
Kaken skal være harde, perfekte til å dyppe i kaffen

Energiinnhold i en biscotti
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *