Blåskjell på Italiensk

Tomater, sitron, hvitløk og olivenolje er velkjente råvarer i det italienske kjøkken, som kraft til suppe under koking av blåskjell (cozze) passer disse råvarene perfekt.

Slik lager du blåskjellsuppe med italiensk touch.

Forrett til 4 eller middag til 2
DETTE TRENGER DU:

  • 2 kg blåskjell
  • 1 1/2 dl extra virgin olivenolje
  • 4 båter hakket hvitløk
  • 1/2 flaske hvitvin
  • Saften av en sitron
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 3 ss tomatpuré
  • 2 ss oregano
  • 1 ts grovmalt pepper
  • 1/2 ts chilipulver
  • 3 ss hakket persille

SLIK GJØR DU:

  • Blåskjell du plukker selv må skrubbes i kaldt vann. 
Blåskjell du kjøper i butikk er klare til bruk
.
  • Oljen varmes i en gryte. Fres finhakket hvitløk og ha i presset sitron og hvitvin.
  • Kok opp og reduser væskemengden med 1/3.
  • Tilsett tomater, tomatpuré, pepper, oregano og chilipulver.
  • La alt småkoke under lokk i et kvarter.
  • Ha blåskjellene opp i kraften. Kok opp.
  • Retten er ferdig når blåskjellene åpner seg 
(5-10 minutter)
  • Dryss hakket persille over blåskjellene, server med godt brød, smør.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *