Bonet – sjokoladepudding fra Piemonte

bunet

Bonèt eller Bunet er en herlig, lettlaget og klassisk sjokoladedessert fra Langhe i regionen Piemonte i Italia. Midt i Slow Food land.

RELATERT INFORMAJON:
Nyttig illustrert steg for steg guide om hvordan du lager Bonèt

Produsenten TartufLanghe har tatt denne delikatessen fra «bestemors kjøkken i Langhe» og lagd flotte 100 grams glass som du nå kan kjøpe i utvalgte delikatessebutukker her til lands.  Bunet lages av melk, krem, amarettokjeks, sukker, egg, amarettolikør samt karamell.

SJOKOLADEPUDDING FRA PIEMONTE

DETTE TRENGER DU TIL 4:

  • 4 egg
  • 65 gram melis
  • 1,5 dl varm helmelk
  • 30 gram knuste amarettokjeks
  • 7 gram usøtet kakaopulver
  • 30 ml rom
  • 60 gram sukker

SLIK GJØR DU:

  • Visp egg og melis, og bland inn den varme melken
  • Bland inn knuste amarettokjeks, kakaopulver og rom
  • Bland alt godt med en tresleiv eller visp I en panne så løser du opp sukkeret med litt vann
  • Kok på middels temperatur uten å røre til sukkeret blir gyldent og til deilig karamell
  • Hell karamellen i en liten kakeform og vend på formen slik at karamellen dekke sidene.
  • Sett formen i en langpanne. Hell over resten av blandingen i kakeformen
  • Hell kokende vann i langpannen slik at det dekker opp til 3/4 av kakeformen
  • Bak i forvarmet ovn 180ºC i en time.
  • Kjøl ned i romtemperatur og la desserten hvile i minst 3 timer i kjøleskap
  • Velv kaken forsiktig over på et serveringsfat og server den kald

TIPS

  • Pynt gjerne med noen Amaretto kjeks.
  • Om du vil ha desserten enda luftigere kan du skille eggene, lage eggehvite og vende den forsiktig inn i blandingen.

DRIKKE:

Moscato naturale d´ Asti

Server gjerne med vispet krem med jordbær og modne pærer

(Oppskriften er hentet fra boken Nonna Genia av Beppe Lodi og Luciano De Giacomi.
Nonna Genia er en samling med klassiske oppskrifter fra Langhe i Piemonte)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *