Bruschetta

Bruschetta er hvitløksbrød med tomater. Bruschetta smaker aller best i Italia. Tomaten har fått mer sol og er særdeles smaksrike. Dette er en sikker vinner på strandbaren med et glass med «birra grande».

DETTE TRENGER DU til 4:

  • 4 skiver italiensk landbrød eller daggammel loff
  • God olivenolje (ekstra virgin)
  • 4 gode smakfulle tomater (plommetomater)
  • 1 -2 hvitløks kløfter
  • 5 -6 blader av frisk basilikum
  • en klype tørket oregano
  • en klype maldon salt

SLIK GJØR DU:

  • Fjern skallet på tomatene. Skjær et kryss i tomatene og dypp de noen sekunder i kokende vann. Skinnet er lett å fjerne.
  • Del tomaten i to og ta ut saften og innholdet.
  • Del tomatkjøtter i terninger, bland med 1fedd finsnittet hvitløk, finsnittet fersk basilikum(5- 6 blader) og en klype salt og oregano. La hvile i en time.
  • Rist skiven med brød. Gni med en delt hvitløksbåt. Drypp over litt god olje og legg på tomatfyllet.

Alternativt kan man gni brødet inn med hvitløk og dryppe med olje og legge på tomatfyllet og så ha de på grillen eller i ovnen noen minutter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *