Caponata

Caponata er en siciliansk rett som lages av stekte grønnsaker som surres i en sursøt saus.

Noen mener retten stammer fra katalania, andre kaller caponata fetteren til franske ratatoille. Caponata stammer fra latin og ordret caupuna som betyr osteria som er en italiensk bar som serverer mye munngodt. Unasett opprinnelse så er det nettopp i barer du ofte får servert denne retten. Serveres både varm og kald og som tilbehør til kjøtt og fjærkre.

HER ER EN ENKEL OG LETTLAGET VARIANT TIL 6.

  • 1 stor løk, hakket
  • 4 stilker selleri
  • 1 kg Auberginer, delt i 2,5 cm store biter
  • 1 ss salt kapers, bløtlagt i 10 minutter og skylt
  • 20 steinfrie grønne oliven
  • 1 ss sukker
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 ss tomatpuré
  • salt og pepper

SLIK GJØR DU:

  • Surr løk og selleri i litt lettsaltet vann.
  • Surr auberginebitene i en varm panne til der gyldne.
  • Slå resten av ingrediensene over auberginene og la alt surre i 15 minutter med lokk. Fjern lokket mot slutten av koketiden og tilfør  1-2 ss vann om grønnsaksrøren er for tørr.
  • Smak til med salt og pepper.

Kan brukes som pastasaus og gjør seg også som topping på bruchetta.

Videoen under på caponata er en litt mer avansert versjon og har dessuten mange nyttige tips!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *