Cinque Terre

De 5 byene som utgjør Cinque Terre er fra vest Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore.

De fem fiskelandsbyene ligger mellom La Spezia og Genova i Liguria-regionen på vestkysten av Italia. Omkranset av nasjonalparken av samme navn, Cinque Terre står på UNESCOs verdensarvliste. Området er meget populært blant turister takket være de bilfrie, tradisjonelle landsbyene, den steile kystlinjen og den urørte naturen.

Bilder fra Cinque Terre finner du i menger på nettstedet Panaromio.

Cinque betyr fem, Terre betyr jord, land eller her landsbyer. Fem landsbyer som ligger som perler på en snor langs kysten øst for Genova og er lenket sammen av turiststier. Drøyt 10 mil og halvannen times kjøring fra Genova når du Cinque Terre. Bilfrie og maleriske byer som klamrer seg til de bratte fjellsidene ved middelhavet.

Monterosso al Mare
Vernazza
Corniglia
Manarola
Riomaggiore

En jernbane lenker de 5 byene sammen. Du kan gå fra den ene byen til den andre på stiene som binder landsbyene sammen. Husk gode sko dette blir som å gå i den norske fjellheimen. Her finnes oppsatte forbudskilt mot bruk av sko med stiletthæler, – specially for the americans kunne en lokal guide fortelle.

Les mer om hvor lang tid det tar å gå mellom de små byene. 

Noen timers gange i friluft er deilig. Du vandrer sulten inn i det italienske kjøkken i en av de små byene. Sett deg nyt maten, vinen se på menneskene og utsikten.

AKTUELLE LINKER:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *