Espresso

– Kaffen skal ikke smake bittert eller surt, men smake som lukten av nymalt kaffe. Sitat fra boken Farlig Godt av Torgrim Eggen.

EN GOD KOPP ESPRESSO:

Jeg husker selv første gangen i 1997 i Italia hvor det sto en rar kanne i skapet i ferieleiligheten. Vi skjønte ikke helt hvordan vi skulle bruke den ei heller ikke uttale espresso riktig. Men vi har lært at det ikke heter ekspresso men espresso. Vi har også lært å lage og nyte en kopp  god espresso. Mye er skjedd i Norge også på kaffefronten siden jeg i 1997 fikk smake espresso for første gang. Om du ikke har en espressomaskin som gjør nesten hele jobben, er en espressokanne et greit alternativ.

SLIK LAGER DU ESPRESSO I KANNE:

  1. Først så skrur du av lokket på toppen og fjerner filteret.
  2. Fyll kolben med friskt kaldt vann.
  3. Fyll kaffe i filteret. ca 7 gram per kopp og stamp kaffen godt sammen. Sett filteret over vannbeholderen.
  4. Skru på beholderen på toppen.
  5. Sett kjelen på kokeplaten og vent mens vannet koker opp og presses igjennom filteret og opp i kannens øvre del.
  6. Server kaffen i små gjerne forvarmede ( 40 grader ) espressokopper.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *