Espressotesten

– Slik finner du ut om espressoen er riktig tilberedt.

Det finnes en del parametere som viser om espressoen er god eller tilberedt på en riktig måte. Espressotesten hjelper deg til å finne den gode kaffen.

  1. Sukker:
 Strøsukker oppå cremáen skal bli liggende en stund før den synker. Synker den for fort er kaffen for tynn.
  2. Crema:
 Skummet på kaffen skal være lysebrunt eller ha farge Pantone 124C.
  3. Sjekk randen:
Bikk på koppen og sjekk randen.
    Er fargen mørkebrun er kaffen lagd med for høy temperatur.
  4. Sjekk tiden:
 Bryggingen av en kopp espresso skal ta 20-25 sekunder.
  5. Bruk skjeen:
 Dypp skjeen ned gjennom skummet og trekk den opp igjen. Skummet skal raskt trekke seg sammen igjen.

Består din kaffe denne testen har du skaffet deg et nytt stamsted.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *