Firenze

Det sies at for å få med seg alt av interesse i Firenze tar det et år. Få med deg Firenze på en dag.

En weekend, en uke eller en måned vil kun gi en touch av hva Firenze har å by på. Vi hadde en dag til rådighet slik at litt planlegging på forhånd var greit. Vi skulle få med oss Ponte Vecchio, Boboli-hagene, David statuen og Domen.
Et dagsbesøk i Firenze går utmerket. Kommer du med bil er det rikelig med parkering. Velger du området rundt Ponte Vecchio har du en rekke storslagne severdigheter på et lite område. Kart over Firenze (Google maps)


Ponte Vecchio

Ponte Vecchio betyr gamlebroen og er den eldste broen i Firenze. Den ble bygd i 1345. Tyskerne likte denne vakre gamle broen og var den eneste broen i Firenze som ikke ble sprengt under 2. verdenskrig. Gullsmedbutikkene ligger tett i tett på broen og tilbyr sine nye og antikke smykker.


Uffici, Piazza della Signoria og David

Piazza della Signoria ligger kun et par hundre meter etter broen. Mellom her ligger det berømte Ufficci museet. Medici familien sin kunstsamling ble starten på Ufffici som regnes som verden eldste museum. Timelange køer er vanlig for å komme inn på Ufficci. Piazza della Signora er en vakker piazza med vakre skulpturer, fontener og Palazzio Vecchio. Michelangelos berømte statue av David står her som originalen stod frem til 1873. Den originale statuen ble flyttet innendørs for å bli beskyttet mot vær og står nå i Galleria dell’Accademia. 
bilder fra Firenze

Domen

Firenzes meste berømte signatur, den mursteinsrøde kuppelen på Duomo ligger kun få hundre meter videre etter Piazza della Signoria. Det å besøke kirker i Italia er overveldende og nesten umulig å beskrive. Som avdøde Italia-venn Kjell Aukrust sa det – vi har våre stavkirker som ser ut som vedstabler i forhold til dette. Et kirkebesøk i Italia er så gedigent at en nesten kan bli religiøs på flekken.
EKSTERNE LINKER:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *