Brodo di verdure

Hjemmelaget grønnsakskraft er  mindre salt og mye sunnere og bedre enn den buljongterningen du kjøper i butikken. Fri for e-stoffer er den også.

DETTE TRENGER DU:

  • 2 middels store løk
  • 2 gulrøtter
  • 2 stilker stangselleri
  • 1 bukett krydder bunder opp med kjøkkentråd ( *Persille, timian,rosmarin,basilikum,løpstikke, og salvie)
  • 15 hele pepperkorn

SLIK GJØR DU:

  • Skyll gulrøttene og skrell dem.
  • Vask løken men skrell den ikke, mye god smak ligger i skallet.
  • Ha alle grønnsakene og kydderkvasten i en gryte og hell på 5 liter vann. Kok opp, slå ned varmen til «putrenivå».
  • Fjern skum på overflaten med en hullsleiv. Småkok i en time.
  • Sil kraften gjennom et kjøkken klede eller en sil for du skal bruke den.

FRYS NED:

  • Kraft fryser du ned i passende små bokser, små fryseposer, eller isterningposer og isterningsbrett for ekstrra små porsjoner.

* Kryddrkvasten. Hva du har i krydderkvasten er det like mange varianter på som det finnes kokker. Tilpass etter hva du har tilgjenglig og synes er godt selv. Om du ikke har friske urter kan du pakke tørkede urter inn inn pose gassbind surre igjen og la de koke med.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *