Lam på italiensk

Norsk lammekjøtt er i verdensklasse. Det italienske kjøkken er i verdensklasse. Litt kjøkkenlek med gode råvarer fra begge land og følgende rett så dagens lys.


DETTE TRENGER DU TIL 4:

  • 1 -1,5 kg lammelår i skiver
  • 1 kg potet
  • 6 ss ekstra virgin olivenolje
  • 1 ts oregano
  • 2 bokser med plommetomater (hele)
  • 2 kvister med rosmarin
  • 3 ss hakket persille
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 neve oppbløtt tørket steinsopp
  • 1 neve oppbløtt soltørkede tomater
  • Saften av ½ sitron
  • 2 never med revet parmesan
  • 1/2 teskje grovmalt sort pepper

SLIK GJØR DU:

  • Begynn med og koke opp 3 dl vann
 og legg tørket sopp og soltørket tomat i bløtt.
  • Skrell potetene og del i båter.
  • Brun lammelårskivene i olje.
  • Finhakk hvitløk og rosmarin.
  • Plommetomater hakkes i biter.
  • Legg kjøtt og poteter i en egnet eller vid panne med lokk.
  • Ha de kuttede og avrent hermetiske hvitløk, steinsopp og de soltørkede tomatene helles over i en bolle.
  • Bland i hakket rosmarin, oregano, finhakket persille og resten av olivenoljen.
  • Blandingen slås over potene og kjøttet.
  • Saften fra en halv sitron blandes inn i retten.
  • 2 never med parmesan drysses over tilslutt.
  • Ha på lokk eller folie. Bakes i ovn på 200 grader i to timer.

Serveres med godt brød, salt og olje.
Rødvin og Vann.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *