Norsk lammekjøtt er i verdensklasse. Det italienske kjøkken er i verdensklasse. Litt kjøkkenlek med gode råvarer fra begge land og følgende rett så dagens lys.
DETTE TRENGER DU TIL 4:
- 1 -1,5 kg lammelår i skiver
- 1 kg potet
- 6 ss ekstra virgin olivenolje
- 1 ts oregano
- 2 bokser med plommetomater (hele)
- 2 kvister med rosmarin
- 3 ss hakket persille
- 3 fedd hvitløk
- 1 neve oppbløtt tørket steinsopp
- 1 neve oppbløtt soltørkede tomater
- Saften av ½ sitron
- 2 never med revet parmesan
- 1/2 teskje grovmalt sort pepper
SLIK GJØR DU:
- Begynn med og koke opp 3 dl vann og legg tørket sopp og soltørket tomat i bløtt.
- Skrell potetene og del i båter.
- Brun lammelårskivene i olje.
- Finhakk hvitløk og rosmarin.
- Plommetomater hakkes i biter.
- Legg kjøtt og poteter i en egnet eller vid panne med lokk.
- Ha de kuttede og avrent hermetiske hvitløk, steinsopp og de soltørkede tomatene helles over i en bolle.
- Bland i hakket rosmarin, oregano, finhakket persille og resten av olivenoljen.
- Blandingen slås over potene og kjøttet.
- Saften fra en halv sitron blandes inn i retten.
- 2 never med parmesan drysses over tilslutt.
- Ha på lokk eller folie. Bakes i ovn på 200 grader i to timer.
Serveres med godt brød, salt og olje.
Rødvin og Vann.
