Riviera dei fiori

Den italienske riviera stekker seg fra grensen i Frankrike i vest til byen La Spezia i øst og ligger i regioen Liguria.

Riveraen kalles for blomsterriveraen og er bundet sammen med et godt utbygd veinett. Du kan velge å kjøre kystveien eller autostradaen. Rivieraen er ifølge de mest konservative kysten mellom Menton og Antibes i Frankrike. Kyststripen har også tilnavnet Cote d’Azur, den blå kystripe.enevnelsen riviera blitt mer utvannet.

Vi har den franske riviera og den italienske riviera. Den italienske riviera strekker seg fra Ventimiglia i vest og følger kysten opp mot Genova og videre sørøst og ender i La Spezia. Den østlige delen av den italienske riviera er den mest kjente med Cinque Terre, Portofino og La Spezia som turistmagneter.

Den Italienske Riviera blir også kalt rivieradeifiori og ligger i regionen Liguria. Den vestlige delen av Liguria er har en rekke badebyer og fjellbyer. San Remo er en gammel litt falmet storhet hvor Alfred Nobel trivdes godt i sin flotte bolig i sentrum.

Flere norske kunstnere har funnet sitt paradis i byen Villa Faraldi like ved Alassio. Thor Heyerdahl hadde også funnet sitt paradis på den italieke Riviera i den lille byen Colla Micheri.

Den norske skuespilleren Per Christian Ellefsen har funnet sitt slott som han restaurerer opp i Triora. Triora er også kalt heksenes by ligger 4 mil inn i landet fra kysten.
Her oppe fjellet er det gode muligheter for gode fjellturer i merkede ruter som går ved grensen til Frankrike.

Det flotte med å feriere på den italienske riviera er ikke minst et stabilt klima. Gode norske sommertemperaturer har vært standardvær de siste ti årene. Basta.

RELATERTE LINKER:

Terje Dørumsgård fra Slow Food Telemark har skrevet en flott artikkel om Liguria
Wikipedas side om den italienske riviera.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *