Liguria

Regionen Liguria ligger oppe i nord med Genova som midtpunkt i de 4 provinsene Imperia, Savona, Genova og La Spezia og er en av Italias 3. minste og vakreste regioner.

Den italienske riviera kalles blomsterrivieraen, Riviera dei Fiori. Gartnerier i tusentall klynger seg opp langs fjellsidene og forsyner store deler av Europa med blomster. Mange av de som tar vare på oss som gjester regionen i sommermånedene har arbeid med blomster og transport i vårsesongen.

Bilder fra Liguria finner du i mengder på Panoramio

Likevel er det juni, juli og august som er de månedene som vi nordboere vanligvis besøker regionen. Klimaet er som en god norsk sommer med temperaturer på 25 til 30 grader. Italienernes uformelle stil og et fantastisk ligurisk kjøkken gjør at vi stadig vender tilbake. Flere kjente nordmenn har knyttet bånd til regionen.

Colla Micheri var Thor Heyerdahls by i Italia.

Den meste kjente er vel Thor Heyerdahl som hadde sitt sted i Colla Micheri. Les mer om Colla Micheri på italialandsby.no et norsk nettsted med flere gode tips til de som planlegger å besøke Liguria.

Villa Faraldi er blitt omtalt som samlingsstedet til flere norske kunstnere på den italienske riviera. Pål Bang-Hansen sin bok om Rivieraen beskriver dette i sin bok.

Engelske Annie Hawes beskriver livet i Liguria i bestselger romanen Extra Virgin. Hun skriver om området rundt Diano san Pietro.

Olivenolje fra Liguria

Extra virgin i Liguria er synonymt med olivenolje sågar den beste i hele verden mener lokalbefolkningen. De beholder derfor mesteparten av oljen selv. Taggiasco oliven, godt klima og manuell innhøsting synes å være noe av årsaken til påstanden. Byen Imperia har et olivenoljemuseum som viser produksjonsmetodene for fremstilling av olivenolje. Museet rangeres av EU som et av de beste i sin sjanger.

FAKTA OM LIGURIA:

  • Areal: 5.418 Km²
  • Befolkning: 1.621.000
  • Befolkningstetthet: 299 innb/Km²
  • Største by: Genoa (632.000 innb.)
  • Hovedbyer i provinsene: Imperia 40.300 innb., La Spezia 95.100 innb., Savona 61.900 innb.
  • Andre byer: San Remo 56.000 innb., Rapallo 29.400 innb., Chiavari 28.000 innb., Ventimiglia 26.700 innb., Albenga 22.800 innb., Sarzana 20.100 innb., Sestri Levante 19.500 innb., Varazze 13.800 innb., Cairo Montenotte 13.700 innb., Taggia 13.600 innb., Lavagna 13.000 innb., Finale Ligure 12.300 innb.
  • Grenser: Frankrike I vest, Piomente i nord, Emilia-Romagna nord-øst, Toscana sør-øst.

Aktuelle nettsider:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *