Med bil til Italia

Bosteder underveis. Hvor langt kjører du på en dag? Om du benytter deg av bil så er det nødvendig med 1 til 2 overnattinger før du når ditt feriested i Italia. De mest ivrige har kjørt nonstop ned til støvellandet i sør. Valget er ditt!

Reise med bil hele veien til Italia
Kjører du hele veien fra Norge og starter i Oslo området for eksempel sent på kvelden. Hvor langt kan du kjøre? En overnatting midt i Tyskland være et greit mål å nå på ettermiddagen neste dag. Book et sted på forhånd her. Har du feriested i de nordlige deler av Italia så når de det greit den påfølgende dagen.

Danskebåten
Om du velger Danmark så når du de midtre og sørlige deler av Tyskland første dagen.

Kielbåten
Velger du å starte i Kiel så kan du booke hotell i Sveits eller Østerrike. Om trafikken går greit og du unngår kø, så kan disse stedene nås før det blir alt for sent på kvelden.

GPS og gjennomsnittsfart
Autobahn har en anbefalt fart på 130 km/t. Med noen nødvendige stopp underveis så er det vanskelig å komme over 100 km/t i snitt. Det er ofte mye trailer- trafikk som sinker. Stol derfor ikke blindt på GPS og ruteplanleggere. Det tar nesten alltid litt lenger tid å komme frem enn du tror. Så ta den tiden som behøves. Du har jo ferie! Og som filosofen  Arne Næss skrev i en av sine bøker: – Det er reisen til målet som er det viktige. Nyt turen, og overnatt i Tyskland, de har mange flotte «dorf» i utkanen av motorveien. Ofte er det rimelig både med mat og overnatting.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *