Melanzane alla Parmigiana

Ovnsbakte auberginer med tomatsaus, mozzarella og parmesan

Meanzane alla Parmigiana er en herlig vegetarrett. Auberginer, tomatsaus, parmesan og mozzarella i en nydelig blanding. Jeg fikk servert denne retten første gang i San Gimignano sommeren 2000. Min bror, Odd Bjørner kalte frem minnene med å servere denne fantastiske retten en novemberkveld 2007.

(Her er hans oppskrift)

DETTE TRENGER DU:

  • 1,3 kg Auberginer
  • Salt
  • 1 1/2 dl olivenolje
  • 2 løk finhakket
  • 1,8 kg tomater flådd hakket
  • 3 friske basilikumblader hakket i biter evt. 2 ss tørket
  • Nykvernet sort pepper
  • mel til panering
  • 2 1/2 dl revet parmesan
  • 250 gr mozzarella

SLIK GJØR DU:

KLARGJØR AUBERGINENE:

  • Fjern stilkene på auberginene og skjær de i skiver.
  • Krydre med salt og legg de i et dørslag.
  • Legg over en tallerken som press i 30 minutter.

TOMATSAUSEN:

  • Varm sa 4 ss av olivenoljen i en gryte.
  • Stek løken gylden og myk.
  • Ha i tomater og basilikum.
  • La alt surre på svak varme uten lokk.
  • Når sausen tykner smaker du til med salt og pepper.

SKYLL AUBERGINENE I KALDT VANN:

  • Det fjerner saltsmaken.
  • Tørk de med et kjøkkenpapir.
  • Vend auberguíneskive i mel.
  • Stekes i olivenolje.
  • La de renne av på et kjøkkenpapir.

SMØR EN ILDFAST FORM:

  • Legg Auberginer i bunnen.
  • Hell over litt tomatsaus.
  • Dryss over parmesan og biter med mozzarella.
  • Gjenta prosessen.
  • Avslutt med parmesandryss og mozzarella.

INN I OVNEN

  • Ovnstemeratur 200 grader i 30 minutter.
  • Dette rekker til 4 sultne personer
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *