Ovnsbakte auberginer med tomatsaus, mozzarella og parmesan
Meanzane alla Parmigiana er en herlig vegetarrett. Auberginer, tomatsaus, parmesan og mozzarella i en nydelig blanding. Jeg fikk servert denne retten første gang i San Gimignano sommeren 2000. Min bror, Odd Bjørner kalte frem minnene med å servere denne fantastiske retten en novemberkveld 2007.
(Her er hans oppskrift)
DETTE TRENGER DU:
- 1,3 kg Auberginer
- Salt
- 1 1/2 dl olivenolje
- 2 løk finhakket
- 1,8 kg tomater flådd hakket
- 3 friske basilikumblader hakket i biter evt. 2 ss tørket
- Nykvernet sort pepper
- mel til panering
- 2 1/2 dl revet parmesan
- 250 gr mozzarella
SLIK GJØR DU:
KLARGJØR AUBERGINENE:
- Fjern stilkene på auberginene og skjær de i skiver.
- Krydre med salt og legg de i et dørslag.
- Legg over en tallerken som press i 30 minutter.
TOMATSAUSEN:
- Varm sa 4 ss av olivenoljen i en gryte.
- Stek løken gylden og myk.
- Ha i tomater og basilikum.
- La alt surre på svak varme uten lokk.
- Når sausen tykner smaker du til med salt og pepper.
SKYLL AUBERGINENE I KALDT VANN:
- Det fjerner saltsmaken.
- Tørk de med et kjøkkenpapir.
- Vend auberguíneskive i mel.
- Stekes i olivenolje.
- La de renne av på et kjøkkenpapir.
SMØR EN ILDFAST FORM:
- Legg Auberginer i bunnen.
- Hell over litt tomatsaus.
- Dryss over parmesan og biter med mozzarella.
- Gjenta prosessen.
- Avslutt med parmesandryss og mozzarella.
INN I OVNEN
- Ovnstemeratur 200 grader i 30 minutter.
- Dette rekker til 4 sultne personer
