Palazzo Capponi

Langt oppe i dalføret Villa Argentina  ligger Palazzo Capponi. Ruinene etter det game palssset ligger i Triora som er en liten landsby tre mils vei opp fra blomsterrivieraen i Liguria.

Den norske skuespilleren Per Chr. Ellefsen besøkte Triora i 1998.Han ble betatt at den Italienske fjellbyen og det gamle palasset. Jeg tenker på Axel Munthe og Boken om San Michele når jeg leser om skuespillerens entusiasme og engasjement for stedet.

les mer om Per Chr. Ellefsen sitt store prosjekt i Liguria, Palazzo Capponi

VG omtalte prosjektet til Ellefsen sommeren 2010. Han vil skape et senter for kultur og nytelse i sitt palass oppe i Triora som også er kjent som heksebyen.

Dalføret opp fra byen Arma di Taggia har mye spennede å by på.  Badalucco litt lenger opp i dalen med en fantastisk restaurant, Ristorante Ca’Mea.Baddalucco feirer også hvert år den tredje søndag i september en norskinspirert klippfiskfestival.

«Den grønne sjøen«, en jettegryte med forfriskende ferskvann kan være et herlig avbrekk fra strandlivet. Stedet ligger nesten oppe Triora 20 minutters gange fra veien.(kartreferanse)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *