Pastaomelett

Frittata di maccheroni

Italia har som Norge vært en fattig nasjon om vi går noen tiår tilbake. Mange italienske oppskrifter bærer preg av dette. Ingen mat skulle gå til spille, alt skulle brukes.
Pasta er noe de fleste av oss har hatt rester av. Hva med å lage en velsmakende pastaomelett. Ypperlig å ta med som niste, lunch- eller turmat.

DETTE TRENGER DU TIL 4 SULTNE PERSONER:

  • 500 gram spagetti, spagettini eller vermicelli
  • 2 dl olivenolje
  • 1 boks tomater
  • 5 egg
  • 100 gram parmesan
  • salt og nykvernet pepper

SLIK GJØR DU:

  • Kok pastaen etter anvisning på pakken minus 1 minutt.
  • Ha 2 ss med olivenolje i kokevannet slik at den ikke kleber.
  • La pastaen renne av i et dørslag, avkjøl i kjøleskap.
  • Tomater og 3 ss olivenolje kokes opp og slås ned på lav varme, surres til sausen tykner, sett til side og avkjøl.
  • Visp sammen egg, ost, salt og pepper.
  • Bland pasta, tomater og eggeblandingen.
  • Hell over i en oljesmurt stekepanne med høye kanter.
  • Press blandingen godt ned i pannen og stek på middels varme i 10-15 minutter.
  • Hvelv blandingen over på en stor tallerken.
  • Snu blandingen og skyv den tilbake i pannen og stek ytterliger 10-15 minutter.
  • Det skal være en fast skorpe på omeletten.
  • La den ferdige omeletten avkjøles litt før du skjærer den opp.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *