Penne all’ arrabiata

Penne er pasta, arrabiata er en «sint saus» som serveres til. Chili er tilsatt arrabiata-sausen noe som gjør den sterk og heftig. Sausen har sin opprinnelse i Roma og regionen Lazio. Arrabiata består av løk, hvitløk,tomater, chili med basilikum eller persille.

TIL 2 PERSONER TRENGER DU:

  • 200 gram tørr penne pasta
  • 1 box hermetiske tomater
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 halv løk hakket
  • 1 hvitløksfedd, halkket
  • 1 ts tørkede chiliflak eller 1/2 finhakket fersk rød chili med eller uten frø. Flere frø sterkere smak. Begynn gjerne med en fersk rød chili uten frø så får du en pekepinn på styrken.
  • salt og nykvernet pepper
  • 1 klype sukker
  • nyrevet parmesan

SLIK GJØR DU:

  • Varm olivenoljen i en middels varm panne og surr løk og hvitløk til de er myke.
  • Bland inn tomatpuré.
  • Tilsett tomater, chiliflak og sukker.
  • La alt småkoke i 20- 30 minutter, smak til med salt og pepper.
  • I mellomtiden så koker du pasta, som anvist på pakken – 1 minutt.
  • Pasta koker du optimalt med å koke opp vann og tilsetter salt og pasta samtidig når det koker. Saltmengden skal være 1 ss per liter vann.
  • Smak på pastaen og ta den opp når den er «al dente» dvs. har litt tyggemotstand og er myk inni.
  • Bland pasta og saus godt, server med nyrevet parmesan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *