Pesto fra Liguria

Pesto er en av spesialitetene i det italienske kjøkken og er opprinnelig fra regionen Liguria. Liguria har tilgang på fabelaktig basilikum og ypperlig ekstra virgin olivenolje. Da trenger du kun noen ristede pinjekjerner og litt revet parmesan og du er i pesto-paradis.

DETTE TRENGER DU

  • 1/4 hvitløksbåt
  • 1 potte med basilikum (kun bladene)
  • 1 neve pinjekjerner (ristet gylne i stekepannen)
  • 1 stor neve nyrevet parmesan
  • Ekstra virgin olivenolje
  • salt og pepper
  • en skvett sitronsaft

SLIK GJØR DU:

  • Ha hvitløk og basilikumblader i en steinmorter.
    Støt og kjør hvitløkbladene sammen.
  • Ha i ristede og avkjølte pinjekjerner og støt videre
    til alt er knust.
  • Tilsett så halvparten av parmesanen, rør forsiktig
    og ha i litt olivenolje. Rør godt sammen.
  • Nå starter «monteringen» av det hele.
    Tilsett resten av parmesanosten, rør godt og begynn å smake til.
    Litt salt, pepper og evt. sitron. Bland inn olje og rør til det hele
    har en kremkonsistens.

Blandingen er klassisk på nykokt pasta. Personlig syner jeg også den gjør seg på ristet hvitløksbrød.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *