Tomatsaus – slik lager du en god pizzasaus

Tomatsausen som dekker den sprø italienske pizzaen har like mange smaker som det finnes kokker. Litt merkelig for utgangspunktet er likt for alle. Du benytter tomater, løk og basilikum.

Pizzasaus – rask og lettlaget

DETTE TRENGER DU TIL EN STOR PIZZA:

  • en boks hakkede tomater
  • 2 fedd hakket hvitløk
  • 1 ts basilikum

SLIK GJØR DU:

  • Bland hakket hvitløk og tomater i en kjele.
  • Kok i 10 minutter og kjøl av.
  • Smak til med salt, pepper og litt sødme om tomatene er syrlige. Litt sukker eller søt chilisaus gjør susen

Pizzasaus med «vino».

DETTE TRENGER DU TIL EN STOR PIZZA:

  • 4 plommetomater, skåldet, skinn fjernet og hakket
  • 2 sjalottløk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ss olivenolje
  • 1 glass rødvin

SLIK GJØR DU:

  • varm to ss olivenolje i en stor kjele.
  • tilsett fihakket sjalott- og hvitløk.
  • Brun løken til den til gylden i fargen.
  • tilsett hakkedet tomater.
  • tilsett 1 glass rødvin.
  • småkok i 20 minutter.
  • tilsett 10 blader med finhakket frisk basilikum.
  • Dra kjelen vekk fra platen – Avkjøl -
  • Smak til med salt og pepper

Klassisk tomatsaus
(Siciliansk oppskrift)

DETE TRENGER DU TIL 10:

  • 2 kg gode plommetomater
  • 1 løk, grovhakket
  • 4 fedd finhakket hvitløk
  • 1 potte frisk basilikum, revet
  • 5 ss olivenolje extra virgin
  • litt salt

SLIK GJØR DU:

  • Det beste er å skålde tomatene.
  • Det går raskt!: Skjær et kryss i hver tomat,
    legg dem noen sekunder i kokende vann.
    Så raskt over iskaldt vann. Fjern skallet.
    Kutt tomatene i biter.
  • Varm opp olivenoljen i en tykkbunnet kjele/gryte
    og legg i løken. La løken surre til den er blank.
    Rør inn tomatene.
  • La alt småkoke i 20 minutter – uten lokk!
  • Tilsett basilikum
  • Smak til med salt og evt. sukker.
  • Tips
  • Bruk kun friske tomater
  • Kok sausen uten lokk
  • Kok maks i 30 minutter
    (kilde: bama)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Comment

{ 2 trackbacks }

Previous post:

Next post: