Reise til Itala med bil – stoppesteder underveis

Mange vil gjøre reisen til Italia med bil men kvier seg for planlegging og hva som kan skje av uforutsette ting underveis og hvordan man løser eventuelle problemer. God planlegging på forhånd fjerner mange bekymringer. Bruk gjerne vinteren og våren med å planlegge kommende sommerferie sør for alpene.

Det er fornuftig å starte  bilferien i Kiel, og har ankommet den tyske havnebyen med ferge fra Oslo eller Gøteborg.
Da starter man om morgenen ved 9-tiden og tar autobahn fatt på vei mot Hamburg. Her gjelder det ikke å være for hissig på gassen om bilen er av en eldre årgang. Litt lugn og ro er nok greit den første timen så både bil, sjåfør og passasjerer får vent seg til fart og kjøremønster.

Mange lurer på hvor langt man kommer avgårde første dagen før det er gunstig å stoppe for overnatting. Dette er det vanskelig å svare på da det er en det er stor uforutsigbar faktor som kalles for stau eler kø. Du kan unngå det eller bli stående i kortere eller lengre tid. Det er greit å bruke GPS, legge inn snittfart og regne ut hvor langt man kommer. Dette bli kun en pekepinn, man kommer ofte ikke så langt som GPS sier.

Om man velger overnatting på sparket på kvelden kan man være heldig og komme over noe rimelig. Som oftes blir det dyrt da man er sliten og trett og tar det første og beste. Om man velger å booke sør i Tyskland evt. Inne i Sveits på forhånd kommer man billigere fra det. Det blir også mer forutsigbart. Om man ankommer klokka fem eller ti på kvelden spiller ingen rolle, man har bestilt vet hvor man skal det er forutsigbart.

Min bror Ole Magne tok turen fra Norge til Italia sommeren 2010. Han reiste til Gøteborg og tok ferge til Kiel. Han kom med et overnattingstips sør i Tyskland samt et alternativ på hjemveien fra Italia og nordover.
Han forteller: –  Fra Kiel kjørte vi ned til E45 / A 7 og fulgte den ned til Memmingen tok av til E43 / A 96 og kjørte nesten ned til grensa til Østerrike, Her kjørte vi av ved Sigmarszell(308) til Scheidegg  –  www.scheidegg.de Jeg brukte www.booking.com og fant et lite hotell; Landhotel Herzberger www.haus-herzberger.de Pris 111 € for et dobbelt og et enkeltrom m/frokost  Liten by, trivelig sted, rent og stille!

Vi fulgte samme rute tilbake fra Arma di Taggia i Liguria startet klokka 06:00 og bestemte oss for å kjøre opp til Fulda. Her reserverte vi plass på Landhotel am Trätzhof www.traetzhof.de. Pris  116 € for et dobbelt og et enkeltrom m/frokost. Trivelig sted.

Gode overnattingssteder underveis til og fra Italia?
– kom gjerne med tips på e-post til bakken@parmesan.no.

Du kan også skrive noe direkte på Facebooksiden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *