Ribbe på italiensk

En deilig variant av ribbe, benfri og med spennende krydder.

DETTE TRENGER DU:

  • 4 kg tynnribbe uten ben, romtemperert
  • 3 fedd hvitløk, knust og hakket
  • 2 ss grovmalt pepper
  • 2 ss fennikenfrø
  • 2 ss tørket timian
  • 1/2 potte frisk timian

SLIK GJØR DU:

  • Sett ovnen på 220 grader
  • Rut en tempererte ribben
  • Gni alt krydderet inn på kjøttsiden
  • Rull ribben tett sammen som en rull
  • Knyt den sammen med kraftig hyssing
  • Ha en rist i bunnen av en langpanne
  • Slå i litt kokende vann
  • Legg på ribberullen og dekk tett med folie
  • Stek i ovn på 220 grader i 3-4 timer
  • Fjern folien omtrent halvveis

DRIKKE:

Italienerne vill rynket på nesen av øl og akevitt
De ville valgt en saftig og fruktig vin uten for mye taniner.
Dolcetto eller Valpolicella ripasso vil passe bra.

kilde: http://www.aftenposten.no/spesial/article2834296.ece

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *