Ribollita – den perfekte restesuppe!

Ribolllita betyr kokt på nytt, gamle rester blir piffet opp til en deilig suppe, opprinnelig bakt i en form i stekeovnen der rester av brød og suppe ble smakt til med olivenolje, salt og pepper. Ribollita er perfekt å lage når du skal utnytte rester fra kjøleskapet. Grønnsaker, tomater, rest fra gårsdagens suppe-, taco- eller wokmiddag passer. En ribollita blir som regel aldri helt lik, man tager hva man haver.

FLERE GODE ITALIENSKE RETTER:
Melanzane alle ParmagianaCaponata – Lam på itlaliensk

DETTE TRENGER DU:

  • Tørt brød
  • Stekte eller kokte grønnsaksrester
  • Stekt bacon / skinke/ salami i biter
  • Rå grønnsaker (f.eks. løk, purre, gulrot)
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 boks grovhakkede tomater
  • 1 lite kålhode i strimler
  • 1 boks kikerter eller bønner
  • Krydder: persille, salt og pepper
  • 1 sitron
  • Olivenolje, ekstra virgin
  • Peccorino eller parmesan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SLIK GJØR DU:

  • Hakk de rå grønsakene og hvitløken og surre blank i en gryte et par minutter
  • Tilsett tomatene og gjerne en buljongterning sammen med litt vann. Småkok i 10 minutter til al dente
  •  Hell i snittet kål og hakket persille
  • Hell på mer vann om suppen blir for tykk.
  • Kok til alt er mørt, ha i restene fra grønnsaker og kjøtt det siste minuttet
  • Riv over skallet og saften av en sitron
  • Smak til salt og pepper

Servér

  • En god klunk med olivenolje og litt revet parmesan/peccorino over suppa hever smaken
  • Litt chili om du vil ha suppe litt kvassere!
  • Godt brød / flatbrød

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *