Risotto med jordbær

RISOTTO MED JORDBÆR

R I S O T T O   A L L LE   F R A G O L E

Ikke noe er bedre enn en perfekt kremet risotto.
Hvorfor ikke forsøke deg med jordbær som smaksetter.
Her er en «norsk» variant av videoen over tilsatt kremfløte.

DETTE TRENGER DU TIL 4:

ca 1 liter grønnsakskraft

40 gram smør

1 liten løk, hakket

1 lite glass hvitvin

350 gram risottoris

350  gram jordbær renset
Hold av to bær til pynt og mos resten

2,5 dl kremfløte

ferskrevet parmesan, til servering

SLIK  GJØR DU:

Kok opp kraften og hold den varm i en kjele.

Smelt smøret og ha i løken i en annen kjele,
la løken frese i 5 minutter.

Ha i vinen og la den kok inn

Ha i risen og stek under omrøring
til risen er dekket av smøret

De neste 18 minuttene har du i
1 øse med varm kraft, og lar det koke inn
under omrøring, så en ny øse koke inn osv.

Etter 10 minutter har du i de
moste jordbærene

Forsett med kraft og kremfløte
vekselsvis til risen er mør og al dente.

Smak til med salt og pepper

La risottoen hvile i 2 minutter

Ha risen over i en varm serveringsbolle,
pynt med jordbær og server med parmesan til.

( KILDE: Den italienske kokeboken Sølvskjeen)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *