Rosteller

Arrosticini er et tradisjonelt grillspyd som stammer fra den italienske regionen Abruzzo. Grillspydet kalles også for rostelle eller arostelle og lages vanligvis av fårekjøtt som blir skåret i biter og gjennomboret av et spyd. Det blir tiberedt på grill, gjerne den avlange varianten som ligner på en takrenne.

Jeg kjenner disse grillspydene godt fra Liguria, der de kalles for rosteller og er vanlige å få tak i hos den lokale slakteren eller på supermarkedet der de er pakket og solgt på brett. På en grillkveld så kunne det går med 20-30 rosteller til en sulten ungdom. Husk nok mat om du skal invitere til en rostellekveld. Dette er god grillmat ofte bare ledsaget av godt brød dynket i god olivenolje.

SLIK LAGER DU 10-12 ROSTELLER:
DETTE TRENGER DU:

  • 1/2 kg fåre- eller lammekjøtt (marmorert) 
- kuttet i 1 cm store terninger, ikke trim kjøttet behold fettet.
  • 1 fedd hvitløk hakket
  • 2 ss ekstra virgin olivenolje
  • 1 ts tørket merian
  • 10 -12 grillspyd ca. 10 cm lange

SLIK GJØR DU:

Lag en marinade av oljen, hvitløken og kydderet. Tre rostellene på 10 cm lange grillspyd og legg de i marinaden og la kjøttet trekke to timer på benken evt. 4-5 timer i kjøleskap. Snu kjøttet av og til for god marinering.  Rosteller fra kjøleskap skal hvile en halv time før du griller.

SLIK GRILLER DU:

Ha god varme på grillen. Husk sprayflaske med vann om du griller med kull, mariande fra kjøttet kan dryppe og få det til å flamme opp. Grill 2-3 minutter på hver side til den danner seg en liten stekeskorpe. Server.

Rosteller spises med hendene, man trekker kjøttet bit for bit med tennene.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *