Slik koker du pasta

Det viktigste med pasta er at den er kokt riktig. Ikke for lenge og ikke for kort. Pastaen skal ha tyggemotstand være al dente som italienerne sier.

Koketider

  • De fleste av oss kjøper tørket pasta i butikken og koker etter anbefalinger på pakken. Prøv gjerne å kutte denne tiden ned med et minutt eller to. Smak på pastaen underveis og finn den perfekte konsistens og tyggemotstand. Koketiden på tørket pasta er på 8-10 minutter.
  • Fersk pasta har en koketid langt under den tørkede. Den er ofte klar på 3-4 minutter. Smak på pastaen underveis og stopp kokingen når den er er al dente. Det vil si fremdeles har  en god tyggemotstand.
  • Koker du for lenge, blir pastan løs og grøtete på smak. Det er bare en ting som gjelder, kast pastaen og begynn på nytt.

Koking av pasta

  • Bruk minst en liter vann perr 100 gram pasta.
  • Ha salt i kjelen før pastaen legges oppi. (1 ss/ltr)
  • Ha i pastaen når vannet fosskoker
  • Pastaen skal kokes uten lokk
  • Rør om av og til, slik at ikke pastaen klistrer seg
  • Kokes til al dente, sjekk underveis

Siden pasta kommer i opptil 600 varianter fersk eller tørr er det umulig å si noe presist om koketiden. Her gjelder det å holde seg ved grytene, smake og røre underveis til pastaen er ferdig. Det er også vesentlig å bruke nok salt i kokevannet for et optmalt resultat, 1ss per liter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *