Spaghetti alla puttanesca

Spaghetti alla puttanesca betyr noe sånt som «horens spaghetti» og ble oppfunnet på 20-tallet.  I den sør-italieneske regionen Campania så retten først dagens lys. Sugo alla puttanesca er det italienske navnet på sausen og oppskriften har lokale forskjeller, men salt og spicy skal den være.

DETTE TRENGER DU:

  • 20 sorte oliven uten stein
  • 2 ss kapers
  • 4-5 små, rensede ansjos
  • 3 fedd hvitløk
  • 1-2 peperoncini (små tørkede chilipepper)
  • 1 boks flådde tomater
  • 1 ss revet sitronskall
  • 1 håndfull finhakket persille
  • olivenolje
  • spaghetti

SLIK GJØR DU:

  • Begynn med å hakke oliven, kapers, ansjos og hvitløk veldig fint.
  • Oljen varmes i en panne og hvitløk og peperoncini stekes lett. Mengden peperoncini er en smakssak. Retten skal ikke være brennende sterk, men den kan godt ha litt styrke.
  • Tilsett oliven, kapers og ansjos. Det stekes litt under omrøring. Ha i de flådde tomatene og skru ned varmen.
  • La sausen koke forsiktig i 15-20 minutter mens pastavannet settes på kok. Kok alltid pasta i rikelig med saltet vann, 1 ss per liter.
  • Når sausen har kokt ferdig smakes den til med salt og pepper og et lite dryss sukker for å kompensere for mangelen på sødme i tomatene. Hakket persille og sitronskall has i sausen. Sausen blandes med kokt pasta.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *