Spaghetti alle vongole

Spaghetti med hjerteskjell er en Iialiensk klassiker som kan serveres «in bianco» eller «rosso». Den røde serveres ofte når tomatene er på sitt mest solmodne og smakfulle. Her er den hvite versjonen.

DETTE TRNEGER DU TIL 4:

  • 500 g spaghetti
  • 1 kg hjerteskjell
  • 1,5 dl tørr hvitvin ( gjerne alkoholfri fra dagligvarebutikken)
  • 1 dl olivenolje, ekstra virgin
  • 1 skrelt hvitløksfedd
  • 1-2 tørkede chili, peperoncino
  • 1 bunt persille
  • salt og pepper

SLIK GJØR DU:

  • Skyll skjellene og vask de godt, fjern evt. sand og skadde skjell.
  • Kok pasta på napiltansk vis. Du trenger 1 liter vann per 100 gram pasta samt 10 gram salt per liter vann. Ha pastaen ned i det fosskokende vannet og la det koke. Rør om av og til. 3 minutter før anvist koketid så begynner du å smake på pastaen. Når pastaen er myk utenpå og har en fast kjerne er den ferdig.
  • Varm opp olivenoljen og hvitløken og chilien i en høy stekepanne eller vid kjele. tilsett hvitvinene og skjellene i den vide kjelen. Legg på lokk og varm skjellene til de åpner seg, ca 5 minutter. Kast skjelle som ikke har åpnet seg. Fjern hvitløk og chili.
  • Hakk persille
  • Ta skjellmaten ut av halvparten av skjellene, veld de minste.
  • La pastaen renne av i et dørslag. Tilsett pastaen i kjelen med skjell og olivenoljen. Rør inn persillen. Smak til med salt og pepper.
  • Rør alt godt sammen ( minst i 1 minutt) slik at all pastaen blir dekket med saus.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *