Stoccafisso Badalucchese

Landsbyen Badalucco i Liguria arrangerer årlig en tørrfiskfestival, 3. helg i september.

Festivalen er til minne om et angrep på byen flere hundre år tidligere. Befolkningen var fanget innenfor bymuren og vanntilførselen ble stengt. Etter to uker trodde angriperne at ingen innenfor murene kunne ha overlevd og åpnet portene. Befolkningen innenfor hadde overlevd og klarte å jage angriperne på flukt. Til minne om at de faktisk klarte å overleve på norsk tørrfisk og olivenolje feirer de årlig den norske tørrfisken. Lag gjerne tørrfisk som i Badalucco selv. Du får en nydelig middagsrett og en god historie med på kjøpet.

SLIK LAGER DU STOCCFISSO BADDALUCCHESE

DETTE TRENGER DU:

  • 1 kg utvannet tørrfisk eller klippfisk (vann ut i 3- 4 dager, bytt vann ofte)
  • 4 ss ekstra virgin olivenolje
  • 10 ansjosfiléter
  • 20 g pinjekjerner
  • 4 fedd hvitløk
  • 20 gram tørket steinsopp (oppbløtt)
  • 1 kvist merian
  • 2 ss konsentrert tomatpuré
  • 3 dl kyllingkraft
  • 2 ss hakket persille

SLIK GJØR DU:

  • Olivenoljen varmes i en gryte hvor du surrer pinjekjerner, hvitløk og ansjos.
  • Steinsopp i kraft, tomatpuré, merian og kyllingkraften helles i gryten.
  • La alt surre på svak varme under lokk i en time.
  • Renset tørrfisk deles opp i munnfull store biter og blandes med sausen.
  • La det hele surre i 40 minutter.
  • Server retten som de gjør på festivalen med brød og rødvin

Bilder fra Badaluccco hentet fra Flickr

NYTTIG LESNING:
Du kan lese mer om Badalucco og klippfisk i den flotte boken til Anders J. Hyvik: Den store oppskriftboken for retter av klippfisk og tørrfisk.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *