Stracciatella: Nydelig italiensk iskrem eller suppe!

Italiensk iskrem er en nytelse fordi det består av ekte råvarer og gode håndverkstradisjoner. Stracciatella er en klassiker med vanilje og sjokolade. Stracciatella er også en god suppe som er mye brukt i Lazio-regionen. Her får du oppskriften på begge!

ISKREM

 

DETTE TRENGER DU:

  • 1 vaniljestang
  • 4 eggeplommer
  • 170 gram sukrinmelis (evt. vanlig melis)
  • 5 dl kremfløte
  • 100 gram ren mørk sjokolade

SLIK GJØR DU:

  • Del vaniljestangen og skrap ut frøene
  • Pisk eggeplommene med vaniljefrøene og melis til den er lys og luftig i vannbad.
  • Ta kjelen av platen, kjøl av og rør innimellom.
  • Pisk fløten til krem og vend den inn i eggeblaningen.
  • Riv sjokoladen ov vend inn i kremblandingen.
  • Ha blandngen i en tett og beholder og frys.
  • Frys i minst 6 timer og rør kraftig av og til.

SUPPE

Opprinnelig en miks av gammelt brød, ost, egg i en god kraft, men som de fleste italienske matretter det finnes ulike versjoner.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *