Tagliata med ruccola og parmesan

 tagliata.2

Tagliata er en  smakfull, klassisk lettlaget italiensk kjøttrett med få og gode råvarer som du lager på et kvarter. Det viktigste med denne retten er å ha pannen skikkelig varm før du legger i kjøttet. Det sikrer deg en fin stekeskorpe og en perfekt kjerne. Vend kjøttet hvert 15. sekund og gjør det i to og et halvt minutt. Ta ut kjøttet og la det hvile mens du lager dressingen.

DETTE TRENGER DU TIL 4:

  • Olivenolje for steking
  • 2  x 300 g stykker med okse/kalv ytrefilét
  • 3 fedd med hvitløk
  • 6 kvister med rosmarin
  • 2 biter med sitronskall
  • saften av en sitron
  • Salt og pepper

TILBEHØR:

  • 60 g Ruccola
  • 40 g revet parmesan

500.tagliata

SLIK GJØR DU:

  • Varm en tykkbunnet panne og hell i 2mm med olje
  • La alt bli skikkelig varmt før du legger i kjøttetog la de få et lite dryss med salt før du legger de i den glohete pannen
  • Snu de etter 15 -20 sekunder og gjør dette i 2,5  minutter
  • Legg kjøttet over på et fat for hvile
  • Slå ut overflødig olje, men behold det som er til overs i pannen
  • La pannen få kjøle seg litt ned før du har i ny olje
  • Slå ny olivenolje i pannen sammen med hvilløk du har slått med håndbaken samt rosmarinkvistene
  • Rull sitronskallet mellom fingrene for å frigjøre sitronsmakene og legg de i pannen
  • La dressingen få sette seg  i 5 -10 minutter før du skviser i sitronsaften
  • Sil dressingen gjennom en sikt

SE STEG FOR STEG VIDEO OM HVORDAN LAGE DEN PERFEKTE TAGLIATA

LEGGE OPP:

  • Del kjøttet opp i 1/2 cm tykke skiver og legg de på et fat
  • Skvis over halvparten av dressingen
  • Bland resten av dressingen inn i rucculaen
  • Legg salaten over kjøttet
  • Riv over  parmesan og server

tagliata.2

(Oppskriften er av Heston Blumenthal  og hentet fra nettstedet  Waitrose.com)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *