Tavola calda

Tavola calda, hurtigmat på italiensk vis. Tavola calda betyr varmt bord. Små spisesteder og barer med ” varme bord” kan gi deg mer spennende mat enn de amerikanske hamburgerkjedene.

Varm mat du kan få med deg i en fei  på barer og små spisesteder i Italia og har  sin opprinnelse fra romertiden. Det kan være alt fra pizzastykker, salater, focaccia, lasagne. Alle byer har sine spesialiteter.

En herlig smårett som de ofte serverer er arrancini risboller. Sprøstekt med mykt fyll av hard og myk ost og kjøttsaus. I Roma er  varianten suppli populær. Det er frityrstekte risboller med fyll av mozzarella og kjøttsaus. Arrancini betyr noe sånt som en liten appelsin og har sin opprinnelse på Sicilia. Denne lille fylte risottoballen er blitt en populær smårett i barene over hele Italia. Siden arrancini også kan serveres kald er den også en populær piknik- og partyrett.

Se etter «tavola calda» skiltene og stikk inn for en kjapp matbit.

De italienske ”fastfood” stedene har også pizza og pasta retter å tilby om du vil holde deg til de mer kjente matrettene. Et nystekt focaccia brød med spennende topping er heller ikke å forakte når du er litt småsulten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *