Torta di patate

Siciliansk potetkake er et fast innslag i mang en trattoria eller tavola calda i Italia. Originaloppskriften er delvis modifisert til norske råvarer.

DETTE TRENGER DU:

  • 1,3 kg melne poteter f.eks Kerrs Pink eller Mandel
  • 175g bacon i terninger ( eller panchetta om du får tak i det)
  • 250ml melk
  • 100g smør
  • 4 egg, sammenvispede
  • 2 fedd hvitløk, fihakket
  • 200g parmesan, fersk revet
  • 6 skiver salami, hakket ( gjerne italiliensk salami)
  • 85g halvfast hvitost f.eks Jarlsberg eller Norvegia ( beste alternativ lettrøkt jarlsberg)
  • 140 g mozzarella i terninger
  • 1 neve persille, hakket
  • 50g brødrasp/ brødsmuler
  • 1 neve friske timianblader

SLIK GJØR DU:

  • Varm ovnen til 190C
  • Kok potetene hele med skall til de er møre – ca. 30 minutter avhengig av størrelse.
  • I mellomtiden steker du  baconbitene til de er lett gylne.
  • Slå ut kokevannet, ta opp de potetene og sett til side for litt avkjøling.
  • Varm melk og det meste av smøret  i den varme potetkjelen.
  • Skrell potetene, del i store biter, sha de så tilbake i kjelen med melken.
  • Bland dem (så lenge du har brukt en melen potet vil du få en lett og luftig mos ved hjelp av en stamper eller blender).
  • Bland i bacon, egg, hvitløk og alle de andre ingrediensene unntatt strøkavring og timian.
  • Pensle det resterende smøret i bunnen og sidene av et 23 cm springform. Dekk innsiden av formen med ca ¾ av brødsmulene og fyll med potet blandingen. Glatt ned overflaten og dryss resten av brødsmulene, trykk dem forsiktig inn i potetekaken.
  • Stek i ca 1 time til potetkaken har satt seg.

La den hvile i 5 minutter. Så kan du løsne kaken forsiktig fra sidene på kakeformen med en kniv til kaken løsner. Skyv kaken over på en tallerken og dryss over med timian blader. Serveres varm eller kald.

Kilde: bbcgoodfood.no

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *