Espressodrikker

Mange finner en kopp ren espresso som litt for sterk på smak.
I drikker hvor melk og sjokolade er blandet inn finner de fleste
likevel sin favoritt.

Espresso
I italia kalles en espresso for un caffé.

Caffè Macchiato
Espresso servert i en espressokopp med melkeskum på toppen.

Caffè Latte
Dobbel Espresso med oppvarmet melk servert i et høyt glass 1.5 dl gjerne med litt melkeskum på toppen.

Cappuccino
Vanligvis 1/3 espresso, 1/3 oppvarmet melk og 1/3 melkeskum servert i en 2 dl keramikk-kopp.

ITALIENSKE VARIANTER:
Cappuccino senca fiuma
( uten melkeskum )
Cappuccino chiaro
Mindre espresso mer melk
Cappuccino scuro
Mer espresso mindre melk

Caffè Mocca
1/3 espresso, 1/3 oppvarmet melk og 1/3 kakao

Cafè au Lait
Traktekaffe og melk helles i en bolle

Caffè Americano
utvannet espresso. Espresso serveres med varmt vann.
Dette er vanlig begynnelse for nye espressodrikkere.

Caffè Ristretto
¼ dl vann til vanlig mengde espresso kaffe. Sterk for kjennere!

Caffè Coretto
Espresso som ”korrigeres” med 3 ss konjakk eller likør.

Espresso con Panne
Espresso med en klatt krem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *